Hihetetlen hatása van a könyveknek a szövegírói képességeidre

Szövegírás és tartalommarketing

Az írás és az olvasás két teljesen egyértelműen összekapcsolható folyamat. Ha leírsz egy mondatot, előbb vagy utóbb el is olvasod (jó esetben), a kettő nem létezik egymás nélkül. A szövegírás nem könyvírás, nem feltétlenül szakirodalmi mélységekbe merülő tudományos munka, nem is szabad annak lennie. Célja a figyelemfelkeltés, az ügyfélszerzés és az eladásösztönzés. Nem mindegy azonban, hogy miként tálaljuk ugyanazt, sok múlik a szövegírói készségen. 

Fejleszd a szövegírói képességedet
Photo by Michelle Leman on Pexels.com

Ahogy a piacon sem a foltos almát választjuk a gyümölcsös pultról, hanem a szépen csillogó pirosat, úgy az online vásárlásaink során sem érezzük megbízhatónak azt a terméket, ami nem felel meg a személyes igényeinknek. Márpedig az igényeink magasak, legyenek is azok, hiszen ha pénzt adunk valamiért, elvárjuk, hogy az pontosan olyan legyen, amilyennek gondoltuk. 

A szövegírásban a választékos és pontos megfogalmazás elengedhetetlen szakmai eszköz, emellett olvasmányosnak, izgalmasnak és könnyen emészthetőnek is kell lennie a megírt szövegnek.

Pont, mint egy jó könyv. Te hány könyvet olvasol el egy évben? (Elárulom, hogy én imádok olvasni. Előfordul, hogy havonta akár öt könyvet is elolvasok, de legalább egy kötettel minden hónapban gazdagítom a kis házi könyvtáramat.) 

A szövegírói készség folyamatosan fejleszthető és fejlesztendő

Sajnos számos szövegíró munkáján érezhető, hogy nem olvas irodalmat. Szegényes szókincs, végtelenül unalmas mondatok és gyér mondanivaló jellemzi ezt a hiányosságot. Kilométer hosszú weboldalak születnek az ilyen szövegíró tollából, melyből nem derül ki semmi és egyetlen oldalon hatszor írja körül ugyanazt a témát.

Észszerű magyarázatom sincs erre, talán ők a tipikusan karakterszámban díjazott “szakemberek”, akik csak beszélnek, de nem mondanak semmit. Ugye, hogy ismerős? 

Ha szeretnél formában maradni, inspirálódni, olvass minél több könyvet! Engedd szárnyalni a fantáziádat! A fantasy és sci-fi regények különösen megfelelnek erre a célra. Szánj minden nap legalább fél órát arra, hogy belefeledkezz a betűkbe, képszerűen lásd azt, ami korábban egy másik ember fejében fogalmazódott meg.

Így lesz egyre kifinomultabb a stílusod és így találod meg azt az egyedi hangvételt, ami csak rád jellemző. Majd pedig írj, minél többet, minden nap és meglátod, rövid időn belül látványos fejlődést tapasztalhatsz a munkádban.