Ilyen az igazán jó weboldal szöveg – 200 szóban

Ha már eljutottunk oda, hogy ideje lenne egy saját honlapot létrehozni, akkor a megfelelő weboldal szöveg megírásán túl a leggyakoribb kérdések, amelyek felszínre kerülnek:

• Én készítsem el a weboldalt vagy megbízzak valakit?
• Mi legyen a domain nevem?
• Milyen szöveg kerüljön a weboldalra?
• Miről írjak és mennyit?

Ezekre a kérdésekre kétféleképpen kaphatsz választ. Utánajársz, mások hogyan kommunikálnak a honlapjukon keresztül, megnézed a legjelentősebb versenytársaid weboldalát, átnézed a készülő weboldaladdal kapcsolatos kulcsszavakra megjelenő találatokat a Google-ben és ezekből inspirálódsz.

A másik jó módszer, hogy a saját határozott elképzeléseid alapján hozzálátsz a munka elvégzéséhez. Nem hagyod magad mások által befolyásolni és csakis a megérzéseidre hallgatsz. Mindkettő előrevetíti, de egyik sem garantálja a tökéletes végeredményt, hiszen sok minden kell ahhoz, hogy egy weboldal jól működő legyen és az ügyfelek számára szimpatikus.

Weboldal szöveg

A weboldal szöveg egy ígéret

Ami alapvetően fontos, az az, hogy a weboldal nem egy személyes blog, hanem „egy kirakata a boltodnak”. Az érdeklődőknek csak egy egészen kis része kíváncsi arra, hogy miért lettél fodrász, könyvelési tanácsadó vagy építész. A honlapodra látogatók arra kíváncsiak, hogy megoldod-e a problémájukat. És ezt milyen gyorsan, mekkora költségen teszed.

A weboldal szöveg amellett, hogy informálja is az embereket, az ígéretről szól, amely könnyebbé, kényelmesebb teszi mások életét.